Köszöntelek a Lovász család honlapján . Közös Ősünk Lovász János Istensegítsen alapította azt a népes családot, amelynek tagjai  túlnyomórészt a déldunántúlon Hidason és környékén élnek, de vannak akik közülünk Kanadában, az óceán másik oldalán települtek le.

A bukovinai székelyek között igen gyakori név a Lovász, csak Hidason 5 különböző család van. Egymást közt csúfnevekkel különböztetjük meg az “uszkátot” a “lepedőstől”, vagy éppen a “pistától”. A meink fajta a pista ág.

Ennek a névnek az eredete

Már az első lovásztalálkozón többen mondogatták hogy az interneten jó lenne egy családi honlap. Ezt a kérést a 2009-es óbányai találkozón Lovász Mari a köszönőben meg is fogalmazta miközben többen is felénk kacsintgattak. Úgy gondoltam elkészítek egy induló oldalt amit szeretném ha minél több értékes tartalommal tölthetnénk fel, változtathatunk a weboldal szerkezetén, megjelenésén minden ötletet örömmel fogadok.Sok oldal üres, mert nincs anyag egyelőre.

Küldhetnél be életrajzokat, írásokat, visszaemlékezéseket, előkeresheted a fiókok alján porosodó megfakult fényképeket, családi dokumentumokat, még Istensegítsről származó megmaradt ruhákat. Készíthetnél hang-videó felvételeket, ahol az idősebbek visszaemlékezéseit rögzítenénk. Ezeket az anyagokat olyan módon tennénk ki ahogy a közösség jónak gondolja.

1 éve, amikor elkezdtem az anyaggyűjtést mindenki örült és ígéretet tett, hogy segít a tartalmak összegyűjtésével a saját rokoni ágán belül. Amennyiben értékesnek és jónak találod ezt a kezdeményezést, akkor szánj időt és energiát arra hogy legalább a közvetlen rokoságodat érintő adatokat összegyűjtöd, és valamilyen módon (lehetőleg digitálisan) eljuttatod hozzám.

Köszönet Bulla Tamásnak, aki Ferenc bácsiék ágáról értékes képeket scannelt be, Mártonfalvi Péternek Vilmos bácsiék ágáról, aki előkereste és odaadta a saját dokumentumait, fényképeit. Máté Hajnalkának, aki küldött képeket az óbányai találkozóról és felépítette a geni.com-on a saját családi águkat. Próbáljátok meg az anyagaitokat magatok feldolgozni (képek, dokumentumok scannelése) a képjavítást és a publikálást szívesen megcsinálom.

Üzenetet küldeni a kapcsolat oldalon keresztül lehet.

Remélem sok örömöd lesz az oldal böngészése közben.

ifj. Lovász József

Egy hozzászólás “Köszöntő”
  1. admin szerint:

    Első hozzászólás.

  2.  
Oszd meg gondolataidat az oldal többi olvasójával!

CAPTCHA Kép
*

Current day month ye@r *